Agar

 

Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas a používá se do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů. 
Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.


Co obsahuje :

  • komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze
  • železo, vápník, jód a další stopové prvky

 

Co dokáže :

  • neobsahuje žádné kalorie a je výživný a velmi snadno stravitelný
  • velmi účinně snižuje cholesterol
  • když prochází zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti
  • prospívá při snižování váhy
  • pomáha vylučovat toxické látky z těla
  • zlepšuje trávení
  • je vynikajícím pomocníkem pro udržení dobrého zdraví
  • je skvělý želírovací prostředek

Pozor! Kvalitnější a zdravější je vločkový nebo hůlkový agar.

Příprava : 
Agar-agar používejte jako čistou želatinu do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů. 2 lžičky vloček vložte do 0,5 litru vody či džusu. Vařte, dokud se nerozpustí.